Hallo allemaal,

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze site.

Wij zijn een gezellig groepje kinderen in groep 1, 2 en 3. We krijgen les van juf Jeanet en juf Ria.

Groep 1, 2 en 3 is een bijzondere combinatie groep. Maar wat zijn we blij met deze combinatie. Kinderen die willen, luisteren mee met groep 3 en leren hiervan. Ook merken we dat de overgang tussen groep 2 en 3 een stuk soepeler is geworden. We zijn blij met de zelfstandigheid van de leerlingen, die ze al op jonge leeftijd leren.

Elke morgen beginnen we samen in de kring. Daar vertelt juf een verhaal uit de Bijbel, zingen we liedjes en nemen we de tijd om elkaar dingen te vertellen die we beleefd hebben. Soms nemen we ook speelgoed mee van huis om te laten zien.

Groep 1/2

Na de kring gaan we aan het werk of gaan we lekker spelen. Aan het begin van de week kiezen we op welke dag we een werkje gaan maken. Als er geen werkje gedaan hoeft te worden dan kiezen we op het kiesbord. We kunnen kiezen uit de bouwhoek, de huishoek, de duplo, stempelen, knutselen, kleuren en nog veel meer!

Natuurlijk zitten we ook in de kring om wat te leren. We leren al letters en doen daar leuke spelletjes mee. Ook zijn we bezig met cijfers, allemaal spelenderwijs! We houden er van als ons wordt voorgelezen. In onze klas hebben we ook een digibord. Erg leuk, want we mogen er soms op tekenen, kunnen kijken naar mooie platen en doen er leuke spelletjes mee.

Buiten spelen vinden we fijn. We verzinnen elke keer wel weer wat nieuws. Soms doen we vader en moedertje in het huisje, soms bakken we taartjes in de zandbak en soms gaan we op het grasveld lekker voetballen. Ook hebben we een mooi belevingspad in het bosje naast het plein. Wat kunnen we hier fijn spelen en vies worden. Als het regent gaan we naar het gymlokaal. Deze is naast onze klas. Op dinsdagmiddag en op donderdagochtend gaan we daar ook heen voor de gymles.

Groep 3

Na de kring gaan wij aan het werk. Lezen leren we met de  methode Lijn 3. Hierover zijn we erg enthousiast en het is elke dag weer feest om nieuwe dingen te leren. Spelling en schrijven doen we ook iedere dag. Rekenen doen we samen met groep 1/2. Spelenderwijs gaan wij aan de slag om de rekendoelen te halen van groep 3.  Natuurlijk hebben we ook vakken als muziek, Engels, handvaardigheid en de Kanjertraining. Sommige hiervan doen we gezellig samen met groep 1/2. Gym doen we in de sporthal in Nieuwleusen, we gaan dan met de bus samen met groep 4 t/m 8 meer.

Bent u of jij nieuwsgierig? Kom gerust eens kijken bij ons in de klas!

Groetjes van ons allemaal uit groep 1, 2 en 3